Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki. Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.
W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.
Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania. Smacznego ....