Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Składniki
Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki. Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.
W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.
Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania. Smacznego ....