Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki. Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.
W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.
Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania. Smacznego ....