Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2009
Bardzo smaczne na gorąco i na zimno.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1147
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1147
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Składniki
Rodzynki opłukać i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać jabłka, rodzynki i cukier, włać wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut.
W tym czasie wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Posypać solą, pieprzem. Wyłożyć z sosem jabłkowym na talerze. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego.