Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2009
Bardzo smaczne na gorąco i na zimno.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1596
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 547
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1596
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 547
Składniki
Rodzynki opłukać i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać jabłka, rodzynki i cukier, włać wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut.
W tym czasie wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Posypać solą, pieprzem. Wyłożyć z sosem jabłkowym na talerze. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego.