Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2009
Bardzo smaczne na gorąco i na zimno.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 92
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10173
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 93
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 59
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 156
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 92
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10173
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 93
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 59
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 156
Składniki
Rodzynki opłukać i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać jabłka, rodzynki i cukier, włać wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut.
W tym czasie wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Posypać solą, pieprzem. Wyłożyć z sosem jabłkowym na talerze. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego.