Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2009
Bardzo smaczne na gorąco i na zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Rodzynki opłukać i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka, usunąć gniazda i pokroić w cząstki. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać jabłka, rodzynki i cukier, włać wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 10 minut.
W tym czasie wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Posypać solą, pieprzem. Wyłożyć z sosem jabłkowym na talerze. Podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego.