Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka pewnie nie ma zbyt wielu fanów, kojarzy nam się z plebejską potrawą. Nic bardziej błędnego. Spróbujcie sami!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1685
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1488
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1704
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1685
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1488
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1704
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błonek i żyłek. Warto też przed smażeniem osuszyć ją na papierowym ręczniku ( nie strzela wtedy tak na patelni). Przekładamy wątróbkę do miseczki, posypujemy majerankiem, ALE NIE SOLIMY!
Będą nam potrzebne dwie patelnie.
Na pierwszej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, smażymy, aż osiągnie stopień pół zeszklenia:) Wtedy dorzucamy pokrojone w księżyce jabłka (bez skórek). Smażymy jabłka i cebulkę, aż jabłka staną się na pół miękkie. Musimy uważać, żeby się nie rozwaliły.
Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy wątróbkę. Obsmażamy ją starannie z obu stron. Gdy już jest gotowa przerzucamy ją na pierwszą patelnię z jabłkami. Dopiero teraz solimy i pieprzymy.