Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka pewnie nie ma zbyt wielu fanów, kojarzy nam się z plebejską potrawą. Nic bardziej błędnego. Spróbujcie sami!
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101244
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5780
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101244
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5780
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błonek i żyłek. Warto też przed smażeniem osuszyć ją na papierowym ręczniku ( nie strzela wtedy tak na patelni). Przekładamy wątróbkę do miseczki, posypujemy majerankiem, ALE NIE SOLIMY!
Będą nam potrzebne dwie patelnie.
Na pierwszej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, smażymy, aż osiągnie stopień pół zeszklenia:) Wtedy dorzucamy pokrojone w księżyce jabłka (bez skórek). Smażymy jabłka i cebulkę, aż jabłka staną się na pół miękkie. Musimy uważać, żeby się nie rozwaliły.
Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy wątróbkę. Obsmażamy ją starannie z obu stron. Gdy już jest gotowa przerzucamy ją na pierwszą patelnię z jabłkami. Dopiero teraz solimy i pieprzymy.