Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pachnącą aromatyczna I przepyszna wątróbka w nietypowym podaniu zaskoczy każdego.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 60
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 155
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1222
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 491
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 60
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 155
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1222
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 491
Składniki
Wątróbkę umyć, obrać z błony, naszpikować słoninaą opruszoną pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć do miękkości na mocno rozgrzanym tłuszczu po czym pokroić w cieniutkie nieduże plasterki. Przełożyć do rondla, podlać wodą ( około 1/2 szklanki ) i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na samym końcu doprawić solą i czosnkiem granulowany. Makaron ugotować według przepisu, a orzechy drobno posiekać. Na półmisku ułożyć garść mieszanych salat i delikatnie skropić oliwa z oliwek, na sałatę położyć porcje ugotowanego makaronu po czym na górę ułożyć porcje wątrubki, a całość posypać pośiekanymi orzechami. Podawać z sosem słodko- ostrym chilii podanym obok w malutkim naczyniu. Gotowe. SMACZNEGO!!!