Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pachnącą aromatyczna I przepyszna wątróbka w nietypowym podaniu zaskoczy każdego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Składniki
Wątróbkę umyć, obrać z błony, naszpikować słoninaą opruszoną pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć do miękkości na mocno rozgrzanym tłuszczu po czym pokroić w cieniutkie nieduże plasterki. Przełożyć do rondla, podlać wodą ( około 1/2 szklanki ) i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na samym końcu doprawić solą i czosnkiem granulowany. Makaron ugotować według przepisu, a orzechy drobno posiekać. Na półmisku ułożyć garść mieszanych salat i delikatnie skropić oliwa z oliwek, na sałatę położyć porcje ugotowanego makaronu po czym na górę ułożyć porcje wątrubki, a całość posypać pośiekanymi orzechami. Podawać z sosem słodko- ostrym chilii podanym obok w malutkim naczyniu. Gotowe. SMACZNEGO!!!