Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pachnącą aromatyczna I przepyszna wątróbka w nietypowym podaniu zaskoczy każdego.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 426
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5434
Składniki
Wątróbkę umyć, obrać z błony, naszpikować słoninaą opruszoną pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć do miękkości na mocno rozgrzanym tłuszczu po czym pokroić w cieniutkie nieduże plasterki. Przełożyć do rondla, podlać wodą ( około 1/2 szklanki ) i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na samym końcu doprawić solą i czosnkiem granulowany. Makaron ugotować według przepisu, a orzechy drobno posiekać. Na półmisku ułożyć garść mieszanych salat i delikatnie skropić oliwa z oliwek, na sałatę położyć porcje ugotowanego makaronu po czym na górę ułożyć porcje wątrubki, a całość posypać pośiekanymi orzechami. Podawać z sosem słodko- ostrym chilii podanym obok w malutkim naczyniu. Gotowe. SMACZNEGO!!!