Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pachnącą aromatyczna I przepyszna wątróbka w nietypowym podaniu zaskoczy każdego.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Wątróbkę umyć, obrać z błony, naszpikować słoninaą opruszoną pieprzem, otoczyć w mące i usmażyć do miękkości na mocno rozgrzanym tłuszczu po czym pokroić w cieniutkie nieduże plasterki. Przełożyć do rondla, podlać wodą ( około 1/2 szklanki ) i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na samym końcu doprawić solą i czosnkiem granulowany. Makaron ugotować według przepisu, a orzechy drobno posiekać. Na półmisku ułożyć garść mieszanych salat i delikatnie skropić oliwa z oliwek, na sałatę położyć porcje ugotowanego makaronu po czym na górę ułożyć porcje wątrubki, a całość posypać pośiekanymi orzechami. Podawać z sosem słodko- ostrym chilii podanym obok w malutkim naczyniu. Gotowe. SMACZNEGO!!!