Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Watróbka inaczej:). Przepis ten znalazłam w gazetce, wypróbowałam, zasmakowało i polecam:)
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 60
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 156
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 95
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 60
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 156
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 95
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy, kroimy w kawałki. Smażymy na 2 łyżkach oleju
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy warzywa, cebulę, roztarty czosnek, paprykę, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 15-20min.
Dodajemy całe pomidory i wątróbkę. Doprawiamy vegetą, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim i dusimy 15min co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotujemy makaron. Wykładamy na talerz makaron i podajemy z wątróbką z warzywami.Smacznego!