Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska wersja wątróbki doprawiona bliskowschodnim specjałem :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Melasa z granatów dodaje wyrafinowanego smaku tej potrawie. Cebulę pokroiłam w piórka a jabłka w słupki. na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulę, dodałam wątróbki i po obsmażeniu z jeden strony odwróciłam je i dodałam jabłka.
Jak wątróbka z jabłkami się przesmażą- dosłownie parę minut dodałam melasy. Wymieszałam wszytko i dodałam ćwierć szklanki wody aby powstała odrobina sosu. Pod koniec wszytko popieprzyłam i posoliłam.
Najbardziej lubię klasyczna wersję obiadu z ziemniakami z koperkiem i z buraczkami według Docherro: https://smaker.pl/przepis-salatka-z-buraczkow-jablka-i-cebuli,159133,docherro.html Wątróbka jest wyborna też na kanapkach :) Smacznego :)