Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis do zrobienia czegoś "na szybko"
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 544
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 197
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1668
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 544
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 197
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1668
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon, więsze kawłki pokroić na połówki. Posypać pieprzem i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. jabłka skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na tłuszczu. Oprószyć solą, cukrem i majerankiem.
W małym naczyniu żarodpornym ułożyć warstwę wątróbki. Oprószyć solą i majerankiem. Przykryć jabłkami. Zapiekać 10-15 minut w temperatuze 180°C.
Ugotować ryż na sypko. Wątróbkę podać z ryżem i surówką. udekorować zielaniną.