Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis do zrobienia czegoś "na szybko"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 171
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon, więsze kawłki pokroić na połówki. Posypać pieprzem i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. jabłka skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na tłuszczu. Oprószyć solą, cukrem i majerankiem.
W małym naczyniu żarodpornym ułożyć warstwę wątróbki. Oprószyć solą i majerankiem. Przykryć jabłkami. Zapiekać 10-15 minut w temperatuze 180°C.
Ugotować ryż na sypko. Wątróbkę podać z ryżem i surówką. udekorować zielaniną.