Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis do zrobienia czegoś "na szybko"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1263
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1263
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon, więsze kawłki pokroić na połówki. Posypać pieprzem i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. jabłka skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na tłuszczu. Oprószyć solą, cukrem i majerankiem.
W małym naczyniu żarodpornym ułożyć warstwę wątróbki. Oprószyć solą i majerankiem. Przykryć jabłkami. Zapiekać 10-15 minut w temperatuze 180°C.
Ugotować ryż na sypko. Wątróbkę podać z ryżem i surówką. udekorować zielaniną.