Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis do zrobienia czegoś "na szybko"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7567
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7567
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon, więsze kawłki pokroić na połówki. Posypać pieprzem i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. jabłka skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na tłuszczu. Oprószyć solą, cukrem i majerankiem.
W małym naczyniu żarodpornym ułożyć warstwę wątróbki. Oprószyć solą i majerankiem. Przykryć jabłkami. Zapiekać 10-15 minut w temperatuze 180°C.
Ugotować ryż na sypko. Wątróbkę podać z ryżem i surówką. udekorować zielaniną.