Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna wątróbka podana po włosku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2666
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2666
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2966
Składniki
Cebulki obrać, pokroić w piórka. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć plasterki czosnku z cebulką, dodać fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach, sól, dusić aż fasolka zmięknie a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokroić w sporą kostkę, oprószyć pieprzem i dobrze obsmażyć na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie, przełożyć do sosu i jeszcze chwilę dusić, doprawić cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba dosolić do smaku. Danie podawać z makaronem posypane listkami bazylii.