Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna wątróbka podana po włosku.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulki obrać, pokroić w piórka. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć plasterki czosnku z cebulką, dodać fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach, sól, dusić aż fasolka zmięknie a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokroić w sporą kostkę, oprószyć pieprzem i dobrze obsmażyć na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie, przełożyć do sosu i jeszcze chwilę dusić, doprawić cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba dosolić do smaku. Danie podawać z makaronem posypane listkami bazylii.