Dania główne Przepis na:
Wątróbki z drobiu z ziemniakami i surówką.

Przepisów i artykułów: 1468 Ocena: 19278
Dodano: 14.01.2017
Odsłon: 1325
Składniki
- wątróbki z drobiu 40 dag
- Cebula biała połowa główki
- Sól morska
- Pieprz kolorowy
- Majeranek
- ziemniaki 4 szt
- swojska kapusta kiszona
- tłuszcz do smażenia
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
-
Cebulę kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem.
-
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
-
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (0)