Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie, polecam :)
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 543
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 543
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Cebulę kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną. Smacznego :)