Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki z drobiu z ziemniakami i surówką.

Wątróbki z drobiu z ziemniakami i surówką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1468 Ocena: 19278

Dodano:

Odsłon: 1325

Bardzo smaczne i pożywne danie, polecam :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.

  2. Cebulę kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem.

  3. Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.

  4. Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń