Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1681 Ocena: 27166
Dodano: 14.01.2017
Odsłon: 1585
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Cebulę kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem.
Ocieknięte kawałki wątróbki kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby i cebuli.
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i swojską kapustą kiszoną.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)