Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania spaghetti w wersji wegetariańskiej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16914
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni lub w rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż się zeszkli.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, pokroić na pasterki o grubości ok. 5 mm, dodać do cebuli i smażyć całość z dodatkiem soli przez kilka minut.
Pomidory wraz z zalewą, w której się znajdują dodać do cukinii i cebuli. Całość dusić aż do odparowania większości wody.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Ciecierzycę odcedzić.
Do warzyw dodać czosnek, ciecierzycę oraz kolendrę, całość dusić jeszcze przez kilka minut.
Podawać ze spaghetti.