Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania spaghetti w wersji wegetariańskiej.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 112
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 146
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 250
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 112
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 146
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni lub w rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż się zeszkli.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, pokroić na pasterki o grubości ok. 5 mm, dodać do cebuli i smażyć całość z dodatkiem soli przez kilka minut.
Pomidory wraz z zalewą, w której się znajdują dodać do cukinii i cebuli. Całość dusić aż do odparowania większości wody.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Ciecierzycę odcedzić.
Do warzyw dodać czosnek, ciecierzycę oraz kolendrę, całość dusić jeszcze przez kilka minut.
Podawać ze spaghetti.