Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu przepis na pyszny i zdrowy wegetariański posiłek. Do jego wykonania możemy wykorzystać dowolną kaszę i... dowolne warzywa, w zależności od tego co akurat mamy w lodówce, zamrażalniku czy w spiżarni :) Ja użyłam tego, co znajduje się na mojej liście kuchennych MUST HAVE, których nigdy nie może w kuchni zabraknąć. Wy natomiast możecie użyć cukinii, pora, bakłażana, marchewki czy kalafiora - wybór należy do Was i do Waszej lodówki :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13012
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5159
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13012
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5159
Składniki
1. Zagotowujemy wodę i zalewamy nią kuskus przyprawiony papryką, solą i czosnkiem. 2. Rozgrzewamy 1 łyżkę masła i podsmażamy na nim fasolę szparagową( 5 min ). 3. Na patelnię dorzucamy groszek, kukurydzę, paprykę i razem smażymy jeszcze 2 minuty. 4. Następnie patelnię zalewamy miodem i posypujemy przyprawami i odparowujemy na sporym ogniu ( 2 min). 5. Warzywa przekładamy na talerz, a na tej samej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła. 6. Na patelni podsmażamy na dużym ogniu kuskus , przez 3 minuty, często mieszając. 7. i.... gotowe :) Kuskus podajemy w głębokim talerzu, a na górę wykładamy miodowo - orientalne warzywa.