Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu przepis na pyszny i zdrowy wegetariański posiłek. Do jego wykonania możemy wykorzystać dowolną kaszę i... dowolne warzywa, w zależności od tego co akurat mamy w lodówce, zamrażalniku czy w spiżarni :) Ja użyłam tego, co znajduje się na mojej liście kuchennych MUST HAVE, których nigdy nie może w kuchni zabraknąć. Wy natomiast możecie użyć cukinii, pora, bakłażana, marchewki czy kalafiora - wybór należy do Was i do Waszej lodówki :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3305
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2102
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3305
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2102
Składniki
1. Zagotowujemy wodę i zalewamy nią kuskus przyprawiony papryką, solą i czosnkiem. 2. Rozgrzewamy 1 łyżkę masła i podsmażamy na nim fasolę szparagową( 5 min ). 3. Na patelnię dorzucamy groszek, kukurydzę, paprykę i razem smażymy jeszcze 2 minuty. 4. Następnie patelnię zalewamy miodem i posypujemy przyprawami i odparowujemy na sporym ogniu ( 2 min). 5. Warzywa przekładamy na talerz, a na tej samej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła. 6. Na patelni podsmażamy na dużym ogniu kuskus , przez 3 minuty, często mieszając. 7. i.... gotowe :) Kuskus podajemy w głębokim talerzu, a na górę wykładamy miodowo - orientalne warzywa.