Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alternatywa dla zwykłego mielonego.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 136
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 637
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8691
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3014
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 136
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 637
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8691
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3014
Składniki
Kaszę wsypać na sito i 2 razy przelać zimną i wrzącą wodą. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki i paprykę bez nasion pokroić w drobną kostkę. Na łyżce rozgrzanej oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wsypać pieczarki z papryką podsmażyć, ostudzić.
Liście jarmużu blanszować w wodzie, osączyć, oczyścić z grubych nerwów, resztę posiekać. Podsmażoną paprykę z pieczarkami i jarmuż połączyć z ugotowaną, zimną kaszą.
Wbić jajko, wsypać mąkę i 2-3 łyżki bułki tartej.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
Zamoczoną w wodzie łyżką nabierać porcje kaszy, formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju rumienić z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.