Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję zrobić leczo, w którym mięso zastępujemy grzybami. Jest równie smaczne jak oryginalne węgierskie z kiełbasą.
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1543
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6447
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1543
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6447
Składniki
Świeże grzyby czyścimy, myjemy. Zalewamy je w całości wodą i gotujemy około pół godziny pod przykryciem. Następnie kroimy na dość duże kawałki i wrzucamy do dużego garnka. Cebule kroimy w piórka i smażymy na oleju. Paprykę kroimy w cienkie paski i wrzucamy do cebuli nadal smażąc pod przykryciem. Siekamy czosnek, dodajemy do cebuli. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i kolendrą. Smażymy jeszcze około pół minuty mieszając. Następnie wszystko dorzucamy do grzybów. Pomidory i plastry ananasa kroimy w nieduże kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego, ¼ szklanki oleju oraz wodę. Przykrywamy i gotujemy około 20 minut często mieszając. Podajemy z makaronem, kopytkami, ryżem lub po prostu z chlebem.