Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję zrobić leczo, w którym mięso zastępujemy grzybami. Jest równie smaczne jak oryginalne węgierskie z kiełbasą.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 74
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 74
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Świeże grzyby czyścimy, myjemy. Zalewamy je w całości wodą i gotujemy około pół godziny pod przykryciem. Następnie kroimy na dość duże kawałki i wrzucamy do dużego garnka. Cebule kroimy w piórka i smażymy na oleju. Paprykę kroimy w cienkie paski i wrzucamy do cebuli nadal smażąc pod przykryciem. Siekamy czosnek, dodajemy do cebuli. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i kolendrą. Smażymy jeszcze około pół minuty mieszając. Następnie wszystko dorzucamy do grzybów. Pomidory i plastry ananasa kroimy w nieduże kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego, ¼ szklanki oleju oraz wodę. Przykrywamy i gotujemy około 20 minut często mieszając. Podajemy z makaronem, kopytkami, ryżem lub po prostu z chlebem.