Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) przepis z interii ,super smakuje. Polecam
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415461
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415461
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
600 g ziemniaków obrać i pokroić na kawałki. Gotować 20 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, ubić na puree. 150 g boczku pokroić w kostkę. 2 kg ziemniaków i cebule utrzeć. Dodać jajka, drobno pokrojony szczypiorek i boczek. Doprawić 2 łyżeczkami soli, pieprz i gałkę muszkatołową. 2 łyżeczki oleju rozgrzać w rondlu nałożyć masę ziemniaczaną i gotować 20 minut, cały czas mieszając. Przełożyć do miski i dodać puree ziemniaczane, wymieszać. Brytfannę posmarować olejem wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać. Piec 80-90 minut w temperaturze 200 st. C