Do góry

Dania główne Przepis na:

Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane

Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51307

Dodano:

Odsłon: 5411

O :) przepis z interii ,super smakuje. Polecam

Składniki

  • 2,6 kg ziemniaków
  • sól
  • 350 g wędzonego boczku
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 2 duże cebule
  • 6 jaj
  • czarny pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki oleju
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane

Przygotowanie

  1. 600 g ziemniaków obrać i pokroić na kawałki. Gotować 20 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, ubić na puree. 150 g boczku pokroić w kostkę.
    2 kg ziemniaków i cebule utrzeć. Dodać jajka, drobno pokrojony szczypiorek i boczek. Doprawić 2 łyżeczkami soli, pieprz i gałkę muszkatołową.
    2 łyżeczki oleju rozgrzać w rondlu nałożyć masę ziemniaczaną i gotować 20 minut, cały czas mieszając. Przełożyć do miski i dodać puree ziemniaczane, wymieszać. Brytfannę posmarować olejem wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać. Piec 80-90 minut w temperaturze 200 st. C


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rumianka 27 września 2017 Brzmi smacznie ,slinka leci ;-)dodaje do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń