Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) przepis z interii ,super smakuje. Polecam
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13271
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 469
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9801
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13271
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 469
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9801
Składniki
600 g ziemniaków obrać i pokroić na kawałki. Gotować 20 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, ubić na puree. 150 g boczku pokroić w kostkę. 2 kg ziemniaków i cebule utrzeć. Dodać jajka, drobno pokrojony szczypiorek i boczek. Doprawić 2 łyżeczkami soli, pieprz i gałkę muszkatołową. 2 łyżeczki oleju rozgrzać w rondlu nałożyć masę ziemniaczaną i gotować 20 minut, cały czas mieszając. Przełożyć do miski i dodać puree ziemniaczane, wymieszać. Brytfannę posmarować olejem wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać. Piec 80-90 minut w temperaturze 200 st. C