Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso umyłem , osuszyłem , pokroiłem w kostkę. Przygotowałem marynatę : posiekałem cebulę , wymieszałem z winem , ostem, koniakiem, czerwonym pieprzem, listkami laurowymi i goździkami. Marynatą zalałem mięso , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Wyjąłem mięso , osączyłem , marynatę pozostawiłem.
Obrałem marchewki i pokroiłem w kostkę. Grzyby po namoczeniu pokroiłem w paski.
Rozgrzałem olej, usmażyłem mięso ( 10 minut). Oprószyłem mąką, dodałem koncentrat i grzyby. Wlałem marynatę i półtorej szklanki wody. Dusiłem 45 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodałem marchewkę. Po zakończeniu gotowania wymieszałem ze śmietaną, przyprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem udekorowałem natką pietruszki.
Podałem z kaszą gryczaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

marysia11082 21 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Nooo,z takimi składnikami musi być pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bromal1 21 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Chętnie bym skosztowała, choć boję się tego octu. Ale skoro inni chwalą to chyba wiedzą co robią, więc może wezmę na klatę.2 Kto głosował? | Odpowiedz

chanel5 24 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Super przepis :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Przepyszny ten Twój garnuszek :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Z przepisu i składników na marynatę widzę, że mięso jest aromatyczne i smaczne. Lubię wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe i mięsa duszone w małych kawałeczkach, bo wtedy wszelkie aromaty i smaki dodatków łatwiej się przenikają tworząc pyszne danie :-).3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Ja tu nic nie widzę z husarii ani Wiednia")Pewnie smaczna potrawa ,lecz nazwa ...nie ta....
3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się pysznie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz