Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo tani obiadek :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Parówki pokrój na większe kawałki. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Ugotowane ziemniaki (przestudzone) pozbaw łupin i pokrój w dużą kostkę. Na sporej patelni (lub garnku) rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj pokrojone ziemniaki. Smaż razem co jakiś czas mieszając. Dodaj czosnek, jeszcze chwilkę smaż. Gdy ziemniaki się zezłocą, zdejmij patelnię z ognia. Przełóż ziemniaki do dużej miski. Patelnię ponownie rozgrzej z olejem, wrzuć parówki. Smaż, mieszając na rumiano. Przełóż do miski z ziemniakami. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.