Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiejska patelnia

Wiejska patelnia

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 452

Szybki i bardzo tani obiadek :)
Reklama
Reklama
Wiejska patelnia

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Parówki pokrój na większe kawałki. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki.
    Ugotowane ziemniaki (przestudzone) pozbaw łupin i pokrój w dużą kostkę. Na sporej patelni (lub garnku) rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj pokrojone ziemniaki. Smaż razem co jakiś czas mieszając. Dodaj czosnek, jeszcze chwilkę smaż.
    Gdy ziemniaki się zezłocą, zdejmij patelnię z ognia. Przełóż ziemniaki do dużej miski.
    Patelnię ponownie rozgrzej z olejem, wrzuć parówki. Smaż, mieszając na rumiano. Przełóż do miski z ziemniakami. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń