Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo tani obiadek :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Parówki pokrój na większe kawałki. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Ugotowane ziemniaki (przestudzone) pozbaw łupin i pokrój w dużą kostkę. Na sporej patelni (lub garnku) rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj pokrojone ziemniaki. Smaż razem co jakiś czas mieszając. Dodaj czosnek, jeszcze chwilkę smaż. Gdy ziemniaki się zezłocą, zdejmij patelnię z ognia. Przełóż ziemniaki do dużej miski. Patelnię ponownie rozgrzej z olejem, wrzuć parówki. Smaż, mieszając na rumiano. Przełóż do miski z ziemniakami. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.