Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejska prażonka to prosty pomysł na obiad, a także wykorzystanie resztek z lodówki! Proste i sycące danie, dla fanów swojskich smaków, którzy lubią naprawdę dobrze zjeść.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22753
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1920
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22753
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1920
Składniki
Mięso, ziemniaki i boczek pokrój w średnią kostkę. Cebulę posiekaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej masło. Podsmaż Boczek aż się lekko zrumieni i wytopi tłuszcz. Dodaj cebulę i smaż aż stanie się szklista.
Następnie wrzuć mięso, smaż przez kilka minut, mieszając co jakiś czas. Dorzuć pokrojone ziemniaki i dokładnie wszystko wymieszaj.
Dopraw solą, czarnym pieprzem, tymiankiem oraz rozmarynem według uznania.
Wlej pikantny ketchup i całość jeszcze chwilę podsmażaj, aby składniki się połączyły i dobrze podgrzały.
Osobno na patelni usmaż na odrobinie masła jajka sadzone. Podawaj je na wierzchu wiejskiej prażonki.