Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejska prażonka to prosty pomysł na obiad, a także wykorzystanie resztek z lodówki! Proste i sycące danie, dla fanów swojskich smaków, którzy lubią naprawdę dobrze zjeść.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4388
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Mięso, ziemniaki i boczek pokrój w średnią kostkę. Cebulę posiekaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej masło. Podsmaż Boczek aż się lekko zrumieni i wytopi tłuszcz. Dodaj cebulę i smaż aż stanie się szklista.
Następnie wrzuć mięso, smaż przez kilka minut, mieszając co jakiś czas. Dorzuć pokrojone ziemniaki i dokładnie wszystko wymieszaj.
Dopraw solą, czarnym pieprzem, tymiankiem oraz rozmarynem według uznania.
Wlej pikantny ketchup i całość jeszcze chwilę podsmażaj, aby składniki się połączyły i dobrze podgrzały.
Osobno na patelni usmaż na odrobinie masła jajka sadzone. Podawaj je na wierzchu wiejskiej prażonki.