Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejska prażonka to prosty pomysł na obiad, a także wykorzystanie resztek z lodówki! Proste i sycące danie, dla fanów swojskich smaków, którzy lubią naprawdę dobrze zjeść.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 321
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1948
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3755
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 521
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 321
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1948
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3755
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 521
Składniki
Mięso, ziemniaki i boczek pokrój w średnią kostkę. Cebulę posiekaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej masło. Podsmaż Boczek aż się lekko zrumieni i wytopi tłuszcz. Dodaj cebulę i smaż aż stanie się szklista.
Następnie wrzuć mięso, smaż przez kilka minut, mieszając co jakiś czas. Dorzuć pokrojone ziemniaki i dokładnie wszystko wymieszaj.
Dopraw solą, czarnym pieprzem, tymiankiem oraz rozmarynem według uznania.
Wlej pikantny ketchup i całość jeszcze chwilę podsmażaj, aby składniki się połączyły i dobrze podgrzały.
Osobno na patelni usmaż na odrobinie masła jajka sadzone. Podawaj je na wierzchu wiejskiej prażonki.