Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a smaczne danie, które rozgrzeje w chłodne jesienne dni i wzmocni organizm.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2493
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2493
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8857
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą ( ok 3 cm ponad powierzchnie ziemniaków ) i zagotować Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy. Posolić Kiełbasę pokroić w półplasterki i obsmażyć na patelni, aby puściła nadmiar tłuszczu. Dodać do zupy . Do zupy dodać przecier pomidorowy i doprawić ją pieprzem i mieloną papryką Na patelni usmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Jak puści nieco tłuszczu dodać pokrojoną drobno cebulkę i smażyć razem do zeszklenia, a następnie dodać do zupy. Fasolkę odcedzić z zalewy i dodać do zupy. Wszystko razem chwilę pogotować Doprawić obficie majerankiem i ewentualnie solą Podawać z pieczywem