Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a smaczne danie, które rozgrzeje w chłodne jesienne dni i wzmocni organizm.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 731
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5380
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 731
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5380
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą ( ok 3 cm ponad powierzchnie ziemniaków ) i zagotować Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy. Posolić Kiełbasę pokroić w półplasterki i obsmażyć na patelni, aby puściła nadmiar tłuszczu. Dodać do zupy . Do zupy dodać przecier pomidorowy i doprawić ją pieprzem i mieloną papryką Na patelni usmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Jak puści nieco tłuszczu dodać pokrojoną drobno cebulkę i smażyć razem do zeszklenia, a następnie dodać do zupy. Fasolkę odcedzić z zalewy i dodać do zupy. Wszystko razem chwilę pogotować Doprawić obficie majerankiem i ewentualnie solą Podawać z pieczywem