Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mojego męża to właśnie jest wiejski obiad. Sięgając wspomnieniami w dzieciństwo gdy po żniwach wszyscy wracali zmęczeni i głodni gospodyni przygotowywała syty, niedrogi i szybki posiłek. Wszak jajka i ziemniaki zawsze były pod ręką i maślanka również stała zawsze na drzwiczkach lodówki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7937
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3255
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7937
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3255
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy jajka na sadzone polewając olejem aby białko się ścięło. W między czasie przyprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na talerze wykładamy ziemniaki, polewamy chłodną maślanką, posypujemy świeżym koprem i na to wszystko kładziemy jajko. Zajadamy :)