Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mojego męża to właśnie jest wiejski obiad. Sięgając wspomnieniami w dzieciństwo gdy po żniwach wszyscy wracali zmęczeni i głodni gospodyni przygotowywała syty, niedrogi i szybki posiłek. Wszak jajka i ziemniaki zawsze były pod ręką i maślanka również stała zawsze na drzwiczkach lodówki
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy jajka na sadzone polewając olejem aby białko się ścięło. W między czasie przyprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na talerze wykładamy ziemniaki, polewamy chłodną maślanką, posypujemy świeżym koprem i na to wszystko kładziemy jajko. Zajadamy :)