Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiejskie roladki wieprzowe

Wiejskie roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2342 Ocena: 14898

Dodano:

Odsłon: 11513

W tym wydaniu smakują wybornie.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Kiełbasa wiejska 25 dag
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Świeża bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę obrać, posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odsączyć. Kiełbasę zmielić, dodać cebulę i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakładać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i obłożyć listkami bazylii. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń