Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym wydaniu smakują wybornie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę obrać, posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odsączyć. Kiełbasę zmielić, dodać cebulę i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakładać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i obłożyć listkami bazylii. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.