Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na świąteczny obiad, lub śniadanie. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
3 jajka wkładamy do wody i gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy. Chleb moczymy w wodzie lub w mleku. Do mięsa mielonego dodajemy jajka i chleb.. Solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na schab.
Szpinak podgrzewamy na patelni do czasu aż się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawiamy sola i pieprzem. . Wykładamy na mięso. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy folią aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym.