Do góry

Dania główne Przepis na:

Wielkanocna rolada z jajkiem gotowanym i szpinakiem

Wielkanocna rolada z jajkiem gotowanym i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3897

Dodano:

Odsłon: 8237

Rewelacyjny pomysł na świąteczny obiad, lub śniadanie. Polecam.

Składniki

  • schab 1 kg
  • Mięso mielone 25 dag
  • mrożony szpinak rozdrobniony 45 dag
  • jajka 4 szt.
  • kromka chleba
  • czosnek 2-3 ząbki
  • Sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wielkanocna rolada z jajkiem gotowanym i szpinakiem

Przygotowanie

  1. 3 jajka wkładamy do wody i gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy. Chleb moczymy w wodzie lub w mleku. Do mięsa mielonego dodajemy jajka i chleb.. Solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na schab.

  2. Szpinak podgrzewamy na patelni do czasu aż się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawiamy sola i pieprzem. . Wykładamy na mięso. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy folią aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń