Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na świąteczny obiad, lub śniadanie. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1487
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1487
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1023
Składniki
3 jajka wkładamy do wody i gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy. Chleb moczymy w wodzie lub w mleku. Do mięsa mielonego dodajemy jajka i chleb.. Solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na schab.
Szpinak podgrzewamy na patelni do czasu aż się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawiamy sola i pieprzem. . Wykładamy na mięso. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy folią aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym.