Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane polędwiczki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Można podać je z kuskusem, ryżem czy też z tym co lubicie. Idealna propozycja na świąteczny obiad. Przy tej potrawie jest mało pracy więc będzie czas na spędzenie go z gośćmi a nie stanie przy garach. Tak więc jeśli już myślicie nad świątecznym menu to może ta propozycja przypadnie Wam do gustu.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25736
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8916
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 497
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25736
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8916
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 497
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić na plastry ok 1,5 cm i rozbić najlepiej dłonią. Podsmażyć na łyżce masła. W głębokiej patelni lub szerokim rondlu roztopić resztę masła i podsmażyć pokrojone na spore kawałki prawdziwki ( ja miałam takie mniejsze, więc kroiłam tylko nóżki na pół ) i pokrojoną w kostkę cebulę. Grzyby dusić 15 minut a potem dodać podsmażone polędwiczki razem z tłuszczem ze smażenia i pokrojone pomidory, dodać przyprawy i dusić kolejne 15 minut. Po tym czasie wlać śmietankę wymieszaną z mlekiem kokosowym i zagotować, w razie potrzeby jeszcze doprawić. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Polędwiczki podawać z ryżem lub kuskusem albo z tym co lubimy.