Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na pyszny obiad.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1977
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 295
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 4528
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 175
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1977
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 295
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 4528
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 175
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Potrawę przełożyć do rondla, przyprawić do smaku, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić i obsmażyć na maśle. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z pieczarkami i smażyć około 5 minut. Następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku, zaprawić śmietaną, przełożyć do rondla z mięsem, dusić około 10 minut, posypać natka pietruszki. Możemy podawać potrawę z pieczywem.