Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na pyszny obiad.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8357
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1588
Polecam.
Odsłon: 467
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8357
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1588
Polecam.
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Potrawę przełożyć do rondla, przyprawić do smaku, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić i obsmażyć na maśle. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z pieczarkami i smażyć około 5 minut. Następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku, zaprawić śmietaną, przełożyć do rondla z mięsem, dusić około 10 minut, posypać natka pietruszki. Możemy podawać potrawę z pieczywem.