Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2260
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 518
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 191
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2260
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 518
Składniki
Mięso pokroić w plastry ,lekko rozbić,posypać solą i pieprzem,otoczyc w mące i usmazyc na rumiano
Na pozostałym tłuszczu zrumienic cebulę i przełozyc do garnka z mięsem,podlac wodą lub bulionem,dodac pokrojoną marchew i dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut,wlac wino
Gdy mięso bedzie prawie miekkie dodać koncentrat,paprykę,chilli i odrobine cukru
Na koniec wlać śmietanę,zagotować.Jesli ktos chce mozna sos zageścić mąką rozmieszaną z mlekiem
podawać z makaronem,ziemniakami i sałatą w sosie vinegret