Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 243
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 243
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Mięso pokroić w plastry ,lekko rozbić,posypać solą i pieprzem,otoczyc w mące i usmazyc na rumiano
Na pozostałym tłuszczu zrumienic cebulę i przełozyc do garnka z mięsem,podlac wodą lub bulionem,dodac pokrojoną marchew i dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut,wlac wino
Gdy mięso bedzie prawie miekkie dodać koncentrat,paprykę,chilli i odrobine cukru
Na koniec wlać śmietanę,zagotować.Jesli ktos chce mozna sos zageścić mąką rozmieszaną z mlekiem
podawać z makaronem,ziemniakami i sałatą w sosie vinegret