Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych sosów, nie tylko do mięs.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 89
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 89
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Śliwki rozmrozić. Mięso posolić, skropić sosem sojowym (2 łyżki), wstawić na 15 minut do lodówki. Rozgrzać masło, wrzucić śliwki węgierki i pokrojone plastry ananasa. Całość smażyć kilka minut, dodać 6 łyżek wody, dusić 5 minut. Sos mamy gotowy. Mięso obsmażyć z obu stron na oliwie z oliwek. Przyprawić odrobiną czarnego pieprzu, podlać szklanką wody wymieszanej z łyżką sosu sojowego. Mięso dusić do miękkości, na wolnym ogniu. Podawać z sosem owocowym.
Smacznego.