Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych sosów, nie tylko do mięs.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4534
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4534
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Śliwki rozmrozić. Mięso posolić, skropić sosem sojowym (2 łyżki), wstawić na 15 minut do lodówki. Rozgrzać masło, wrzucić śliwki węgierki i pokrojone plastry ananasa. Całość smażyć kilka minut, dodać 6 łyżek wody, dusić 5 minut. Sos mamy gotowy. Mięso obsmażyć z obu stron na oliwie z oliwek. Przyprawić odrobiną czarnego pieprzu, podlać szklanką wody wymieszanej z łyżką sosu sojowego. Mięso dusić do miękkości, na wolnym ogniu. Podawać z sosem owocowym.
Smacznego.