Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina w sosie, ziemniaki i papryczki, danie na ostro. Polecam.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 792
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12329
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 792
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12329
Składniki
Mięso solimy i smażymy na oleju, na rumiany kolor. Zagotowujemy wodę z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy usmażone mięso a na patelni smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę. Zeszkloną cebulę dodajemy do garnka, doprawiamy przyprawami do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli mięso jest miękkie dodajemy sos sojowy i zagęszczamy sos mąką. Ugotowane ziemniaki tłuczemy i podajemy z sosem i papryczkami ostrymi. Smacznego!!!