Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina w sosie, ziemniaki i papryczki, danie na ostro. Polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1269
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1269
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Mięso solimy i smażymy na oleju, na rumiany kolor. Zagotowujemy wodę z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy usmażone mięso a na patelni smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę. Zeszkloną cebulę dodajemy do garnka, doprawiamy przyprawami do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli mięso jest miękkie dodajemy sos sojowy i zagęszczamy sos mąką. Ugotowane ziemniaki tłuczemy i podajemy z sosem i papryczkami ostrymi. Smacznego!!!