Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina w sosie, ziemniaki i papryczki, danie na ostro. Polecam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4967
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4967
Składniki
Mięso solimy i smażymy na oleju, na rumiany kolor. Zagotowujemy wodę z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się wywaru dodajemy usmażone mięso a na patelni smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę. Zeszkloną cebulę dodajemy do garnka, doprawiamy przyprawami do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli mięso jest miękkie dodajemy sos sojowy i zagęszczamy sos mąką. Ugotowane ziemniaki tłuczemy i podajemy z sosem i papryczkami ostrymi. Smacznego!!!