Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witaminy czerwonej kapusty.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 98
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5069
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 133
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 98
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5069
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 133
Składniki
Cebule oraz jabłko obrać. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C na góra-dół. Szynkę ponacinać w kratkę z wierzchu. Położyć ją na ruszcie. W piekarniku pod ruszt położyć blachę a na nią listek laurowy wraz z pokrojoną w ćwiartki białą cebulą. Szynkę piec ok 2 godzin podlewając ją w tym czasie 2 razy po połowie szklanki wody.
W czasie pieczenia poszatkować kapustę i podsmażyć ją na patelni z rozgrzanym smalcem. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę, dodać do kapusty - smażyć. Podlać szklanką wody i przyprawić solą, pieprzem, cukrem oraz 2 łyżkami octu. Wymieszać i dusić przez ok 15 minut. Po tym czasie dorzucić jabłko, wymieszać i dusić przez kolejne 15 minut.
Po godzinie pieczenia wyjąć szynkę i ponakłuwać ją goździkami, po czym włożyć ponownie do piekarnika. Tak przygotowaną wieprzowinę z kapustą można podawać na obiad ze świeżym pieczywem lub ziemniaczkami. ;) Smacznego! :)