Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso po chińsku, czyli wyraziste smaki w połączeniu ze słodkimi dodatkami, ja uwielbiam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Mięso pokroiłem w paski długości 10-12 cm i szerokości 4-5 cm. Wymieszałem ocet ryżowy, sos hoisin, ketchup, sos sojowy, miód, cukier, roztarty czosnek i przyprawę „pięć smaków”. Mięso ułożyłem w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalałem marynatą , przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki. Następnie wyjąłem mięso z zalewy (marynatę pozostawiłem). Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Do płytkiego żaroodpornego naczynia wlałem wodę do wysokości 1 cm, ustawiłem ja na dnie piekarnika. Naczynie z mięsem ustawiłem na ruszcie ponad naczyniem z wodą. Piekłem mięso, co jakiś czas smarując je marynatą, 45 minut. Gotowe mięso wyjąłem i odstawiłem, aby ostygło. Następnie pokroiłem je w poprzek włókien na paski. Podałem na zimno.