Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso po chińsku, czyli wyraziste smaki w połączeniu ze słodkimi dodatkami, ja uwielbiam.
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 58977
Dla miłośników ostrych smaków. Podajemy z makaronem lub ryżem :)
Odsłon: 3151
Delikatne mięso wolno pieczone i rozszarpane na kawałki. Sprawdzi się w każde...
Odsłon: 1453
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8705
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 57
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 207
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 114
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8705
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 57
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 207
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso pokroiłem w paski długości 10-12 cm i szerokości 4-5 cm. Wymieszałem ocet ryżowy, sos hoisin, ketchup, sos sojowy, miód, cukier, roztarty czosnek i przyprawę „pięć smaków”. Mięso ułożyłem w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalałem marynatą , przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki. Następnie wyjąłem mięso z zalewy (marynatę pozostawiłem). Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Do płytkiego żaroodpornego naczynia wlałem wodę do wysokości 1 cm, ustawiłem ja na dnie piekarnika. Naczynie z mięsem ustawiłem na ruszcie ponad naczyniem z wodą. Piekłem mięso, co jakiś czas smarując je marynatą, 45 minut. Gotowe mięso wyjąłem i odstawiłem, aby ostygło. Następnie pokroiłem je w poprzek włókien na paski. Podałem na zimno.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Dania główne
Makaron orzo z pieczarkami
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 141
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 57