Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-12-2021
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słodką kapustą. Wigilijne pierogi wszystkie są po prostu najlepsze, smakują wyjątkowo.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4870
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20813
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2524
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4870
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20813
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2524
Składniki
Kapustę przekroić na 4 części i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i pokroić drobniutko. Namoczyć grzyby ( najlepiej na noc ), ugotować i również drobno pokroić. Zachować wywar. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną drobniutko w kostkę cebulę. Dodać kapustę i dusić. Dodać grzyby razem z wywarem i w dalszym ciągu dusić. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Odparować i wystudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oleju rzepakowego. Ugotowane pierogi wyławiać i układać na płaskim półmisku. Podawać przesmażone na oleju rzepakowym. Smacznego.