Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-12-2021
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słodką kapustą. Wigilijne pierogi wszystkie są po prostu najlepsze, smakują wyjątkowo.
Kapustę przekroić na 4 części i ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzić, przestudzić i pokroić drobniutko.
Namoczyć grzyby ( najlepiej na noc ), ugotować i również drobno pokroić. Zachować wywar.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną drobniutko w kostkę cebulę.
Dodać kapustę i dusić. Dodać grzyby razem z wywarem i w dalszym ciągu dusić. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Odparować i wystudzić.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać.
Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oleju rzepakowego.
Ugotowane pierogi wyławiać i układać na płaskim półmisku.
Podawać przesmażone na oleju rzepakowym.
Smacznego.
Wigilia zbliża się wielkimi krokami tak też ugotowałam już kapustę wigilijną,...
Odsłon: 3582
Pierogi z grzybami to danie, którego nie można pominąć, przygotowując listę ś...
Odsłon: 8839
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 49
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5043
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52331
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 49
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5043
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52331
Składniki
Kapustę przekroić na 4 części i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i pokroić drobniutko. Namoczyć grzyby ( najlepiej na noc ), ugotować i również drobno pokroić. Zachować wywar. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną drobniutko w kostkę cebulę. Dodać kapustę i dusić. Dodać grzyby razem z wywarem i w dalszym ciągu dusić. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Odparować i wystudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić na 4 części i wałkować placki. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Gotować partiami w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oleju rzepakowego. Ugotowane pierogi wyławiać i układać na płaskim półmisku. Podawać przesmażone na oleju rzepakowym. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Fasola Jaś po bretońsku
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 49