Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z suszonymi śliwkami. Orzechy i skórka pomarańczowa dodaje wyjątkowego smaku.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 724
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22748
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15125
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45400
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 724
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22748
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15125
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45400
Składniki
W ciepłym mleku rozpuścić masło. Do przesianej mąki dodać mus z dyni, szczyptę soli, połączyć z mlekiem i zarobić ciasto. Przykryć i pozostawić na 15-20 minut.
Suszone śliwki zalać na pół godziny gorącą wodą, osączyć, drobno posiekać. Dodać skórkę pomarańczową i posiekane orzechy, dokładnie wymieszać
Na posypanej mąką desce rozwałkować ciasto, pokroić w kwadraty, Na każdy kawałek ciasta włożyć porcję nadzienia.
Pierożki dokładnie zlepić. Partiami wkładać do gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane miodem i posypane posiekanymi orzechami.