Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z suszonymi śliwkami. Orzechy i skórka pomarańczowa dodaje wyjątkowego smaku.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 46
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 49
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 30
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1343
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 123
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 46
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 49
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 30
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1343
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 123
Składniki
W ciepłym mleku rozpuścić masło. Do przesianej mąki dodać mus z dyni, szczyptę soli, połączyć z mlekiem i zarobić ciasto. Przykryć i pozostawić na 15-20 minut.
Suszone śliwki zalać na pół godziny gorącą wodą, osączyć, drobno posiekać. Dodać skórkę pomarańczową i posiekane orzechy, dokładnie wymieszać
Na posypanej mąką desce rozwałkować ciasto, pokroić w kwadraty, Na każdy kawałek ciasta włożyć porcję nadzienia.
Pierożki dokładnie zlepić. Partiami wkładać do gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane miodem i posypane posiekanymi orzechami.