Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku szukamy pomysłów na dania Wigilijne, proponuję przygotować rybę ze śmietaną i sosem pieczarkowym. Smak tej ryby rozpływa się w ustach. Gdy raz posmakujesz, będziesz prosić o dokładkę.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
1. Rybę kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą do ryby. Obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układam na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju około dziesięciu minut. Cebulę układam na rybie
3. Pieczarki myję, kroję w plasterki i również smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia wlewam śmietanę i gotuję do chwili zagotowania. Grzyby układam na cebuli.
4. Piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C pod przykryciem. 5. Ryba gotowa. 6. Smacznego.