Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gniogch to kluseczki ziemniaczane niezwykle popularne we Włoszech. Smakują z parmezanem i masłem ją podałam z gulaszem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3571
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3571
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Składniki
Mięso pokroić w plastry i zamarynować w soli, papryce w proszku i czosnku granulowanym. Odstawić. Pieczarki pokroić w plastry.Papryke i papryczke peperoncino wyczyscis i pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć mięso. Wode zagotować, osolić i doprawić kostka rosołową i wrzucamy listki laurowe. Dodać mięso, cebulę I pieczarki. Gotować na wolnym ogniu Ok 50 min. Po tym czasie dodajemy papryke i papryczkę dalej gotujemy Ok 10 min. Zagęszczamy maka dodając do pół szklanki wody i 2 łyżek mąki. Zagotować. Gniogchi gotujemy w osolonym wrzatku Ok 6 minut. Odcedzamy i dodajemy do gulaszu. Smacznego