Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gniogch to kluseczki ziemniaczane niezwykle popularne we Włoszech. Smakują z parmezanem i masłem ją podałam z gulaszem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1439
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 485
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1439
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 485
Składniki
Mięso pokroić w plastry i zamarynować w soli, papryce w proszku i czosnku granulowanym. Odstawić. Pieczarki pokroić w plastry.Papryke i papryczke peperoncino wyczyscis i pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć mięso. Wode zagotować, osolić i doprawić kostka rosołową i wrzucamy listki laurowe. Dodać mięso, cebulę I pieczarki. Gotować na wolnym ogniu Ok 50 min. Po tym czasie dodajemy papryke i papryczkę dalej gotujemy Ok 10 min. Zagęszczamy maka dodając do pół szklanki wody i 2 łyżek mąki. Zagotować. Gniogchi gotujemy w osolonym wrzatku Ok 6 minut. Odcedzamy i dodajemy do gulaszu. Smacznego