Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, delikatne klopsiki z ciagnącą się niespodzianką w postaci mozarelli, do tego makarony i sos pomidorowy ... więcej do szczęścia mi nie potrzeba :-)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Czosnek pokroić drobno i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodać jajko, sól, pieprz, bazylię suszoną (lub świeżą), trochę bułki tartej, wody i musztardę. Dokładnie wymieszac i formować małe kulki. W każdą w nich włożyć kawałek mozarelli (ok. 1,5 x 1,5 cm) i smażyć z każdej strony. Usmażone kotleciki przełożyć na talerz. A na czystej patelni przesmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodać zmiksowane pomidory, przyprawić solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Do sosu włożyc klopsy i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Zdjąc pokrywkę i dusic jeszcze 10 min. aż woda odparuje i sos zgęstnieje.
Podawac z ryżem lub makaronem. U mnie makaron razowy. Smacznego :-)