Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoskie klopsiki nadziane mozarellą w sosie pomidorowym

Włoskie klopsiki nadziane mozarellą w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10244

Dodano:

Odsłon: 912

przepyszne, delikatne klopsiki z ciagnącą się niespodzianką w postaci mozarelli, do tego makarony i sos pomidorowy ... więcej do szczęścia mi nie potrzeba :-)

Składniki

  • mięso mielone 50 dag
  • jajko 1
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1
  • musztarda 1 łyzeczka
  • mozarella 1 kulka
  • pomidory w puszce 2 puszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek pokroić drobno i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodać jajko, sól, pieprz, bazylię suszoną (lub świeżą), trochę bułki tartej, wody i musztardę. Dokładnie wymieszac i formować małe kulki. W każdą w nich włożyć kawałek mozarelli (ok. 1,5 x 1,5 cm) i smażyć z każdej strony. Usmażone kotleciki przełożyć na talerz. A na czystej patelni przesmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodać zmiksowane pomidory, przyprawić solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Do sosu włożyc klopsy i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Zdjąc pokrywkę i dusic jeszcze 10 min. aż woda odparuje i sos zgęstnieje.

  2. Podawac z ryżem lub makaronem. U mnie makaron razowy. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 października 2013 pycha, uwielbiam połączenie mozzarelli z mięskiem, mniam :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń