Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone przez kilka godzin w niskiej temperaturze smakuje wybornie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1617
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 593
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1617
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 593
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przełożyć do miski, zakryć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na pół godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni. Udka ułożyć w brytfance, na wierzchu położyć gałązki rozmarynu. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika. Piec przez 4 godziny, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 minut, do zrumienienia skórki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.