Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone przez kilka godzin w niskiej temperaturze smakuje wybornie
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 316
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 316
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przełożyć do miski, zakryć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na pół godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni. Udka ułożyć w brytfance, na wierzchu położyć gałązki rozmarynu. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika. Piec przez 4 godziny, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 minut, do zrumienienia skórki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.