Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone przez kilka godzin w niskiej temperaturze smakuje wybornie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1099
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4742
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1388
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1099
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4742
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1388
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przełożyć do miski, zakryć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na pół godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni. Udka ułożyć w brytfance, na wierzchu położyć gałązki rozmarynu. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika. Piec przez 4 godziny, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 minut, do zrumienienia skórki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.