Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone przez kilka godzin w niskiej temperaturze smakuje wybornie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10014
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11546
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 555
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10014
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11546
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 555
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przełożyć do miski, zakryć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na pół godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni. Udka ułożyć w brytfance, na wierzchu położyć gałązki rozmarynu. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika. Piec przez 4 godziny, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 minut, do zrumienienia skórki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.