Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1468
Dodano: 17.01.2021
Odsłon: 5422
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Udka natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przełożyć do miski, zakryć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na pół godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 130 stopni. Udka ułożyć w brytfance, na wierzchu położyć gałązki rozmarynu. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika. Piec przez 4 godziny, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 minut, do zrumienienia skórki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz