Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso w pysznym sosieSerdecznie Wam polecam:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Mięso umyć,pokroić w plastry większe,mniejsze ,zależy od wielkości mięsa,dodać czosnek suszny,kminek,przyprawy ,dokładnie wymieszać,przykryć i dać do lodówki na noc. Na drugi dzień mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego ,zalać szklanką wina,wymieszać i dać do nagrzanego piekarnika do 200st. pod przykryciem. Piec około 1,5 godz. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy ma złoty kolor dolać trochę sosu i zblendować.
Odlać szklankę sosu spod mięsa wystudzić,dodać łyżkę mąki pszennej ,dokładnie rozmieszać. Mięso wyjąć z naczynia na talerz,wlać mąkę roztrzepaną do sosu i zagotować. Włożyć mięso spowrotem do sosu ,ja przełożyłam wszystko do rondla,lepiej się kończyło gotowanie ,doprawić do smaku .Zagotować. Zamieszać ,sos jest aromatyczny i pyszny,pachnący winem.
Smacznego życzę!