Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso w pysznym sosieSerdecznie Wam polecam:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Składniki
Mięso umyć,pokroić w plastry większe,mniejsze ,zależy od wielkości mięsa,dodać czosnek suszny,kminek,przyprawy ,dokładnie wymieszać,przykryć i dać do lodówki na noc. Na drugi dzień mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego ,zalać szklanką wina,wymieszać i dać do nagrzanego piekarnika do 200st. pod przykryciem. Piec około 1,5 godz. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy ma złoty kolor dolać trochę sosu i zblendować.
Odlać szklankę sosu spod mięsa wystudzić,dodać łyżkę mąki pszennej ,dokładnie rozmieszać. Mięso wyjąć z naczynia na talerz,wlać mąkę roztrzepaną do sosu i zagotować. Włożyć mięso spowrotem do sosu ,ja przełożyłam wszystko do rondla,lepiej się kończyło gotowanie ,doprawić do smaku .Zagotować. Zamieszać ,sos jest aromatyczny i pyszny,pachnący winem.
Smacznego życzę!