Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1521
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101667
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6132
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1521
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101667
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6132
Składniki
Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało. Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki. Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę. Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa. Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.
W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki. Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu. Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa. Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte. Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę. Na końcu doprawić do smaku.
Smacznego życzę!