Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało. Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki. Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę. Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa. Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.
W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki. Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu. Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa. Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte. Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę. Na końcu doprawić do smaku.
Smacznego życzę!