Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowe roladki.

Wołowe roladki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14881

Dodano:

Odsłon: 2467

Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.

Składniki

  • wołowe pieczeniowe 1kg
  • 2 papryki czerwone
  • 3 cebule
  • 3 ogórki kiszone
  • Ziele angielskie 6szt
  • liście laurowe 3-4 szt
  • mąka do obtoczenia i 1 łyżka do zagęszczenia sosu
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz,sól,przyprawa do gulaszu 1 łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało.

    Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki.
    Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki.
    Zwinąć w roladkę.
    Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa.

    Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.

  2. W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki.

    Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu.

    Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa.

    Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte.


    Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę.
    Na końcu doprawić do smaku.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń