Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3394
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3394
Składniki
Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało. Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki. Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę. Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa. Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.
W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki. Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu. Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa. Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte. Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę. Na końcu doprawić do smaku.
Smacznego życzę!