Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruche,aromatyczne i bardzo smaczne.Serdecznie polecam:)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 28
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 28
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Mięso pokroić w pół cm plastry i rozbić. Na każdy plaster mięsa położyć pasek boczku,seler naciowy,paprykę ,popieprzyć i posolić. Zawinąć mięso w roladkę.Tak zrobić pozostałe plastry. Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany smalec.Upiec z dwóch stron. W naczyniu żaroodpornym dno wyścielić pozostałym boczkiem,paprykami,selerem naciowym i koperkiem Posypać kminem,estragonem, solą i pieprzem. Podlać szklanką wody. Na wierzch położyć roladki i masło pokrojone w cieńkie plasterki.
Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół. Zapiekać 40min..po tym czasie odkryć naczynie zostawić jeszcze na 20min.
Smacznego życzę!