Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny smak wołowego mięsa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Mięso pokroić na 3-4 cm kawałki i podsmażyć na patelni z każdej strony ok 2 min.
W osobnym naczyniu wlać bulion, dodać cebulę pokrojoną w piórka, ziele ang, pieprz, liść laurowy, czosnek i wszystko zagotować. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia i dusić 90 min. na małym ogniu. Można dolać szklankę czerwonego wytrawnego wina-tylko dla koneserów :)
Pod koniec duszenia sos można zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, jak kto lubi. Smacznego.