Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny smak wołowego mięsa.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1465
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 356
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 2013
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1465
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 356
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 2013
Składniki
Mięso pokroić na 3-4 cm kawałki i podsmażyć na patelni z każdej strony ok 2 min.
W osobnym naczyniu wlać bulion, dodać cebulę pokrojoną w piórka, ziele ang, pieprz, liść laurowy, czosnek i wszystko zagotować. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia i dusić 90 min. na małym ogniu. Można dolać szklankę czerwonego wytrawnego wina-tylko dla koneserów :)
Pod koniec duszenia sos można zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, jak kto lubi. Smacznego.