Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2212
Dodano: 17.03.2011
Odsłon: 88285
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić na 3-4 cm kawałki i podsmażyć na patelni z każdej strony ok 2 min.
W osobnym naczyniu wlać bulion, dodać cebulę pokrojoną w piórka, ziele ang, pieprz, liść laurowy, czosnek i wszystko zagotować. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia i dusić 90 min. na małym ogniu. Można dolać szklankę czerwonego wytrawnego wina-tylko dla koneserów :)
Pod koniec duszenia sos można zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, jak kto lubi. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 07 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie proste i jednocześnie pyszne obiadki :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
ja chyba też uduszę woła :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
mniam... na pewno zrobię tą wołowinkę. Bardzo fajne masz przepisy, kilka już wypróbowałam. Pozdrawiam serdecznie:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Prosty, klasyczny przepis, ale są potrawy, jak właśnie ta,gdzie nic nie zastąpi wołowiny, pozdrawiam
5 Kto głosował? | Odpowiedz