Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny smak wołowego mięsa.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
Składniki
Mięso pokroić na 3-4 cm kawałki i podsmażyć na patelni z każdej strony ok 2 min.
W osobnym naczyniu wlać bulion, dodać cebulę pokrojoną w piórka, ziele ang, pieprz, liść laurowy, czosnek i wszystko zagotować. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia i dusić 90 min. na małym ogniu. Można dolać szklankę czerwonego wytrawnego wina-tylko dla koneserów :)
Pod koniec duszenia sos można zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, jak kto lubi. Smacznego.