Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4743
Składniki
Wołowinę przypraw solą, pieprzem, oregano i mieszanką papryk, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce.
Pora pokrój w półplastry, cebulę w kostkę, paprykę w dużą kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, pora i czosnek przez 5-7 minut. Mięso oprósz mąką, dodaj do rondla i całość razem z warzywami obsmaż na rumiano.
Następnie dodaj liść laurowy, wino, pomidory, bulion i duś na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie dodaj paprykę i duś ok. 15 minut. Na końcu dodaj odcedzoną fasolkę i gotuj razem kolejne 10-15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Przed podaniem każdą porcję mięsa udekoruj kleksem ze śmietany. Podawaj z ryżem lub kluskami kładzionymi i surówkami.
Smacznego :)