Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i sycące danie
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 716
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 716
Składniki
Wołowinę przypraw solą, pieprzem, oregano i mieszanką papryk, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce.
Pora pokrój w półplastry, cebulę w kostkę, paprykę w dużą kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, pora i czosnek przez 5-7 minut. Mięso oprósz mąką, dodaj do rondla i całość razem z warzywami obsmaż na rumiano.
Następnie dodaj liść laurowy, wino, pomidory, bulion i duś na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie dodaj paprykę i duś ok. 15 minut. Na końcu dodaj odcedzoną fasolkę i gotuj razem kolejne 10-15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Przed podaniem każdą porcję mięsa udekoruj kleksem ze śmietany. Podawaj z ryżem lub kluskami kładzionymi i surówkami.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Kurczak z makaronem ryżowym
Znudził ci się już zwykły kurczak z piekarnika lub kotlety przygotowywane z f...
Odsłon: 880
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2922