Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5977
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 215
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24834
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5977
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 215
Składniki
Wołowinę przypraw solą, pieprzem, oregano i mieszanką papryk, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce.
Pora pokrój w półplastry, cebulę w kostkę, paprykę w dużą kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, pora i czosnek przez 5-7 minut. Mięso oprósz mąką, dodaj do rondla i całość razem z warzywami obsmaż na rumiano.
Następnie dodaj liść laurowy, wino, pomidory, bulion i duś na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie dodaj paprykę i duś ok. 15 minut. Na końcu dodaj odcedzoną fasolkę i gotuj razem kolejne 10-15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Przed podaniem każdą porcję mięsa udekoruj kleksem ze śmietany. Podawaj z ryżem lub kluskami kładzionymi i surówkami.
Smacznego :)