Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i aromatyczny gulasz wołowy, pieczony w dużej ilości warzyw na czerwonym winie:)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21161
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 123
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21161
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 123
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy. Mięso obsmażamy do zrumienienia. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego przekładamy podsmażone mięso, dodajemy warzywa, pokrojony w plasterki czosnek, rozmaryn, kmin rzymski oraz pieprz i sól. Zalać winem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 2,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Pod koniec możemy doprawić jeszcze do smaku pieprzem i solą. Podajemy z ugotowaną kaszą. Smacznego:)