Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dnia 6 marca roku1853 , w Wenecji odbyła się premiera opery La Traviata Giuseppe Verdiego. Jest to pięlkna , smutno - radosna jak samo życie opowieść o miłości, oddaniu, przemijaniu ... Z wiekiem spostrzegłem, że mam coraz mniej marzeń ale jeszcze jakiś się znajdą np. Moim marzeniem jest zobaczyć kiedyś tę operę osobiście na żywo ️Póki co pozostaje mi delektować się nagraniami i obrazem na moim talerzu .. Na obiad dziś bowiem wołowina słodka kwaśna z warzywami Ps. Skład dania - To mięso wołowe , kapusta, czosnek, por, marchew, pasternak, olej roślinny, ziele oregano, ziele tymianku, pieprz i własnoręcznie fermetowany ocet pomidorowy z Reise Tomato z własnych upraw. Danie nie wymaga dodatku cukru bo warzywa same w sobie są bardzo słodkie , szczególnie pasternak i marchew - także z własnej uprawy
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 493
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 493
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Składniki
Wołowinę pokrojoną blanszujemy z porem , czosnkiem i kapustą lekko , nastęopnie dodajemy wody i dusimy do miękkości . Po czym dodajemy świeże oregano, tymianke, pieprz i dusimy jeszcze przez 5 do 10 minut , mieszając .. Na koniec dodajemy ocet pomidorowy i zagotowujemy ... Podajemy z ryżem lub z czym kto lubi :) ps. Danie nie zawiera cukru , gdyż pasternak w połączeniu z marchwią są bardzo słodkie i zdrowsze. Ocet pomidrowy robimy zawsze ze świeżych i bardzo dojrzałych pomidorów łączący wymienione składniki i poddając działaniu procesu naturalnej fermentacji , który trwa minimum ok 3 tygodnie. - Po tym czasie odcedzamy ocet i przelewamy do szkalnych , ciemnych butelek.