Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina Wellington!!!! klasyczne brytyjskie danie na cześć generała Wellingtona który przyczynił się do wygranej bitwy pod Waterloo. Wielu uważa za mistrza tego dania - Gordona Ramsaya. Ja postanowiłem skorzystać z przepisu innego mistrza Kuchni - Marco Zampese, który serwuje tą wersję Wellingtona w swojej 3 gwiazdkowej restauracji Michelin. Wersja Gordona Ramsaya jest klasyczna i jak najbardziej prawidłowa, natomiast przepis Marco bardziej uszlachetnia to danie z polędwicy wołowej a pod wieloma względami lepiej powinien wyjść w domowych warunkach. Zapraszam wiec do obejrzenia i spróbowania samemu przepisu na Wołowinę Wellington która z pewnością wam zasmakuje.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 334
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 508
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 725
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 334
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 508
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 725
Składniki
Całość Przedstawiam na filmie poniżej z mojego kanału kulinarnego na youtube- Gotuj z klasą, Danie wydaje się proste lecz czasochłonne ale zapewniam że efekt zaskoczy was wszystkich;) -Mięso oprószyć solą i pieprzem z obu stron, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce przez 24 godziny. -Następnie mięso suszy się i podsmaża z obu stron na smalcu z czosnkiem i świeżym tymiankiem. -Usmażone mięso osusz, posmaruj musztardą Dijon, zawiń w folię i wstaw do lodówki na około godzinę. -Borowiki pokroić i zmiksować na jednolitą masę. -Smaż masę grzybową bez tłuszczu, aż cała wilgoć odparuje. Dopraw solą i pieprzem. -Na folii spożywczej ułóż kolejno: kawałki szynki i pieczarek Schwarzwaldu, zawiń mięso i schłodź w lodówce do 30 minut. -Przygotowane wcześniej ciasto naleśnikowe doprawiamy świeżym tymiankiem i smażymy duże naleśniki. -Naleśnik pokroić w prostokąty, zawinąć w roladę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. -Posmaruj spód ciasta żółtkiem i obtocz w nim mięso. -Ponownie posmarować żółtkiem. Resztę ciasta rozwałkuj i wytnij na nim szlaczek. Ułożyć na pieczeni i posmarować żółtkiem. -Włóż pieczeń do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-35 minut. Jeśli masz termometr do mięsa, optymalna temperatura to 52-60 stopni. -Po pieczeniu mięso powinno odpocząć przez około 10 minut. Po tym czasie będzie gotowe do spożycia.:) Smacznego i zapraszam do subskrybowania mojego kanału Gotuj z klasą