Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwy, smaczny posiłek
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4266
Składniki
Pokroić wołowinę w 4 - centymetrową kostkę. Rozgrzać oliwę w rondlu, smażyć mięso partiami, aż się przyrumieni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Do tego samego rondla włożyć cebule i usmażyć, dodać czosnek i zmielone przyprawy, podgrzewać, aż wydzielą zapach. dodać nieodsączone, rozgniecione pomidory, bulion wołowy i koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia.
Przygotowanym sosem zalać wołowinę w żaroodpornym naczyniu, dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Piec pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około godziny
Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut. Dodać ziemniaki i pory. Piec, nadal bez przykrycia, ok. 20 min lub do chwili, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu i liście laurowe. Dodać fasolę i zioła - zapomniałem :P