Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwy, smaczny posiłek
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3114
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2215
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3114
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2215
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
Składniki
Pokroić wołowinę w 4 - centymetrową kostkę. Rozgrzać oliwę w rondlu, smażyć mięso partiami, aż się przyrumieni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Do tego samego rondla włożyć cebule i usmażyć, dodać czosnek i zmielone przyprawy, podgrzewać, aż wydzielą zapach. dodać nieodsączone, rozgniecione pomidory, bulion wołowy i koncentrat pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia.
Przygotowanym sosem zalać wołowinę w żaroodpornym naczyniu, dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Piec pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około godziny
Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut. Dodać ziemniaki i pory. Piec, nadal bez przykrycia, ok. 20 min lub do chwili, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie. Usunąć laskę cynamonu i liście laurowe. Dodać fasolę i zioła - zapomniałem :P