Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni francuskiej. Burgundia.
Gruszkę obrałem, przekroiłem wzdłuż na ćwiartki, gotowałem 5 minut w wodzie wymieszanej z sokiem pomarańczowym. Mięso podsmażyłem na oliwie, przełożyłem do brytfanny. Piekłem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiłem na 5 minut, pokroiłem w plastry, oprószyłem solą i pieprzem. Odcedziłem gruszkę, odlałem ¼ wody z sokiem. Do reszty soku dodałem posiekany czosnek i musztardę, gotowałem minutę.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w pozostałej wodzie z sokiem. Wlałem do sosu, mieszając gotowałem do zgęstnienia. Połączyłem z koniakiem. Sosem polałem mięso.
Ułożyłem ćwiartkami gruszki. Podałem z zielonymi szparagami.
Rewelacyjny gulasz wołowy z pomidorami, oliwkami i ziołami prowansalskimi. Sy...
Odsłon: 27232
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 63
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 687
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 454
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2045
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 63
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 687
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 454
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2045
Składniki
Gruszkę obrałem, przekroiłem wzdłuż na ćwiartki, gotowałem 5 minut w wodzie wymieszanej z sokiem pomarańczowym. Mięso podsmażyłem na oliwie, przełożyłem do brytfanny. Piekłem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiłem na 5 minut, pokroiłem w plastry, oprószyłem solą i pieprzem. Odcedziłem gruszkę, odlałem ¼ wody z sokiem. Do reszty soku dodałem posiekany czosnek i musztardę, gotowałem minutę. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w pozostałej wodzie z sokiem. Wlałem do sosu, mieszając gotowałem do zgęstnienia. Połączyłem z koniakiem. Sosem polałem mięso. Ułożyłem ćwiartkami gruszki. Podałem z zielonymi szparagami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 119
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 210