Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni francuskiej. Burgundia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 556
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11382
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 556
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11382
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Gruszkę obrałem, przekroiłem wzdłuż na ćwiartki, gotowałem 5 minut w wodzie wymieszanej z sokiem pomarańczowym. Mięso podsmażyłem na oliwie, przełożyłem do brytfanny. Piekłem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiłem na 5 minut, pokroiłem w plastry, oprószyłem solą i pieprzem. Odcedziłem gruszkę, odlałem ¼ wody z sokiem. Do reszty soku dodałem posiekany czosnek i musztardę, gotowałem minutę. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w pozostałej wodzie z sokiem. Wlałem do sosu, mieszając gotowałem do zgęstnienia. Połączyłem z koniakiem. Sosem polałem mięso. Ułożyłem ćwiartkami gruszki. Podałem z zielonymi szparagami.