Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klimatyczne : chrupiąca wołowinka w gęstym sosie :) Proste w przygotowaniu, a wykwintne danie :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Składniki
Wołowinę pokroic na bardzo (!) cienkie plasterki - 2x2 cm. Zrobić marynatę, dodać mięsko, wymieszać z marynatą, odstawić na kilka minut. Zrobić sos – odstawić, niech się przegryza ;-) W woku rozgrzać na dużym ogniu 2-3 łyżki oleju, Wrzucić wołowinę, smażyć partiami, mieszając przez 2-3 minuty, aż będzie chrupiąca. Skórkę pomarańczy namoczyć , aż zmięknie, osuszyć, pokroić cieniusieńko. Zdjąć mięso, wrzucić papryczki chili i skórkę pomarańczy na 10-15 sek. – aż zaczną pachnieć. Wrzucić cebulę, przesmażyć przez 1 min. Wlać sos, zagotować, mieszać aż zgęstnieje. Wrzucić z powrotem mięso do woka, podgrzać wszystko. Ułożyć na półmisku, udekorować pół-plasterkami pomarańczy. Smacznego :)