Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1836
Dodano: 22.08.2008
Odsłon: 2076
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wołowinę pokroic na bardzo (!) cienkie plasterki - 2x2 cm. Zrobić marynatę, dodać mięsko, wymieszać z marynatą, odstawić na kilka minut. Zrobić sos – odstawić, niech się przegryza ;-) W woku rozgrzać na dużym ogniu 2-3 łyżki oleju, Wrzucić wołowinę, smażyć partiami, mieszając przez 2-3 minuty, aż będzie chrupiąca. Skórkę pomarańczy namoczyć , aż zmięknie, osuszyć, pokroić cieniusieńko. Zdjąć mięso, wrzucić papryczki chili i skórkę pomarańczy na 10-15 sek. – aż zaczną pachnieć. Wrzucić cebulę, przesmażyć przez 1 min. Wlać sos, zagotować, mieszać aż zgęstnieje. Wrzucić z powrotem mięso do woka, podgrzać wszystko. Ułożyć na półmisku, udekorować pół-plasterkami pomarańczy. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)