Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klimatyczne : chrupiąca wołowinka w gęstym sosie :) Proste w przygotowaniu, a wykwintne danie :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 331
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3315
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 331
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3315
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Składniki
Wołowinę pokroic na bardzo (!) cienkie plasterki - 2x2 cm. Zrobić marynatę, dodać mięsko, wymieszać z marynatą, odstawić na kilka minut. Zrobić sos – odstawić, niech się przegryza ;-) W woku rozgrzać na dużym ogniu 2-3 łyżki oleju, Wrzucić wołowinę, smażyć partiami, mieszając przez 2-3 minuty, aż będzie chrupiąca. Skórkę pomarańczy namoczyć , aż zmięknie, osuszyć, pokroić cieniusieńko. Zdjąć mięso, wrzucić papryczki chili i skórkę pomarańczy na 10-15 sek. – aż zaczną pachnieć. Wrzucić cebulę, przesmażyć przez 1 min. Wlać sos, zagotować, mieszać aż zgęstnieje. Wrzucić z powrotem mięso do woka, podgrzać wszystko. Ułożyć na półmisku, udekorować pół-plasterkami pomarańczy. Smacznego :)