Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wariant to przysmak z kiszona kapusta i kwasna smietana, dzieki której sos staje sie cudownie kremowy. Oryginalny gulasz segedynski jest robiony z wieprzowiny, wersja wolowa wydaje mi sie smaczniejsza. Mozna oczywiscie równiez uzyc 2 rodzajów miesa.
Obrać cebule i pokroic w duza kostke, czosnek równiez obrac i drobno posiekac.
Roztopic maslo klarowane w rondelku i obsmazyc kawalki miesa przez ok. 3 minuty. Ważne jest, aby nie obracac ich zbyt czesto.
Dodac cebule i czosnek i smazyc przez kolejne 3 minuty. Teraz wszystko doprawic słodka i ostra papryka i dodac koncentrat pomidorowy, Smazyc przez kolejne 5 minut.
Gdy tylko dodamy sproszkowana papryke, trzeba zmniejszyc ogien. Zbyt duzy doplyw ciepla moze szybko spowodowac gorzkosc przyprawy.
Nastepnie wszystko zalac bulionem warzywnym i ostroznie usuac podpieczone skladniki z dna rondla drewniana lyzka lub lopatka. Dodac reszte bulionu i kiszona kapuste, doprawic sola i pieprzem i gotowac na wolnym ogniu przez ok. 50 minut pod zamknieta pokrywa. Zamieszac od czasu do czasu i w razie potrzeby dodac troche plynu.
Wlac gotowy gulasz do glebokiego talerza i podawac ze spora porcja kwasnej smietany. Do tego smakuje ciemne pieczywo lub ziemniaki w mundurkach.
Najlepiej przygotowywac kilka porcji jednoczesnie, gulasz mozna zamrozic i smakuje wtedy jeszcze lepiej.
Smaczne i łatwe danie lecz dlugo trzeba na nie czekac.
Odsłon: 10931
Tradycyjny gulasz wołowy z kasza jęczmienną i kiszonymi ogórkami.
Odsłon: 2646
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 229
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 30
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 23
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 229
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 30
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 23
Składniki
Obrać cebule i pokroic w duza kostke, czosnek równiez obrac i drobno posiekac. Roztopic maslo klarowane w rondelku i obsmazyc kawalki miesa przez ok. 3 minuty. Ważne jest, aby nie obracac ich zbyt czesto. Dodac cebule i czosnek i smazyc przez kolejne 3 minuty. Teraz wszystko doprawic słodka i ostra papryka i dodac koncentrat pomidorowy, Smazyc przez kolejne 5 minut. Gdy tylko dodamy sproszkowana papryke, trzeba zmniejszyc ogien. Zbyt duzy doplyw ciepla moze szybko spowodowac gorzkosc przyprawy.
Nastepnie wszystko zalac bulionem warzywnym i ostroznie usuac podpieczone skladniki z dna rondla drewniana lyzka lub lopatka. Dodac reszte bulionu i kiszona kapuste, doprawic sola i pieprzem i gotowac na wolnym ogniu przez ok. 50 minut pod zamknieta pokrywa. Zamieszac od czasu do czasu i w razie potrzeby dodac troche plynu.
Wlac gotowy gulasz do glebokiego talerza i podawac ze spora porcja kwasnej smietany. Do tego smakuje ciemne pieczywo lub ziemniaki w mundurkach. Najlepiej przygotowywac kilka porcji jednoczesnie, gulasz mozna zamrozic i smakuje wtedy jeszcze lepiej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Dania główne
Leczo
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 23
Leczo
Danie jednogarnkowe ,pożywne i łatwe w wykonaniu
Odsłon: 66