Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap klasyczny to może być poezja smaków (na który składają się Tortilla z kurczakiem , pieczarką , listkami nasturcji , kwiatami Rapankułu, marcheką i świeżo tartym Topinamburem (SUNCHOKE , Jerusalem Artichoke ) poświęcam pamięci Friedy Rapoport Caplan oraz kobietom plemienia Tupinamba (Tupi) ... Za ich wkład w popularyzację wspaniałego warzywa o dużej zawartości Inuliny - substancji która pozytywnie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i cukru i wielu innych cennych właściwościach
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4244
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 547
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3850
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4244
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 547
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3850
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Składniki
Na gotowy placek Wrap (Tortilla nakłądamy odrobinę gotowego kurczaka (może być grillowany, gotowany czy gotowy kurczak kebaba a nawet taki z rosołu w zależności od upodobania) , listki nasturcji , krojone surowe pieczarki. Dodajemy krojoną lub tartą marchew i tartą bulwę Topinamburu (Sunchoke), całość okraszamy kwiatami i listkami rapankułu i sosem z kwaśnej śmietany wymieszanym z odrobiną słodkiej , mielonej papryki. Danie podajemy jako samodzielne danie o dowolnej porze dnia lub jako przekąskę .