Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dobrej jakości składników to gwarancja sukcesu tej pysznej kanapki. Takiego wrapa robi się ekspresowo i wygodnie można go zjeść również w plenerze.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 52
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 359
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 52
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 359
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 35
Składniki
Łososia oprószamy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Odstawiamy na kilka minut. Pomarańczę kroimy w grube plasterki. Sos: wszystkie składniki umieszczamy w słoiku. Energicznie potrząsamy, aż wszystko się połączy. Sos odstawiamy do lodówki. Na ruszcie układamy 2-3 plasterki pomarańczy na pomarańczy układamy ostrożnie rybę. Na rybie układamy też 2-3 plasterki pomarańczy. Grillujemy pod przykrytym grillem 3-4 minuty. Rybę możemy również zrobić w ten sposób na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym. Na desce układamy kawałek foli spożywczej na foli układamy tortillę. Na tortilli układamy liście sałaty, rukolę i cykorię, polewamy sosem, ostrożnie układamy gorącą rybę.Tortillę zwijamy i owijamy folią spożywczą, a następnie owijamy w papier kanapkowy i przewiązujemy sznurkiem w dwóch miejscach. Przecinamy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu. Taka kanapka jest pyszna więc od razu proponuję zwiększyć proporcje.