Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To "ciasto warzywne" ma wiele zalet. Jest to swietny sposób na jedzenie warzyw dla tych, którzy za nimi nie przepadaja. Mozna je przygotowac z wyprzedzeniem i mozna uzyc warzyw, które lubimy najbardziej lub które pozostaly z przygotowania innych potraw. Poniewaz ciasto jest bardzo kolorowe, jest chetnie jedzone równiez przez maluchy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Cebule obrac i pokroic w cienkie plasterki, cukinie równiez pokroic w cienkie plastry. Usmazyc cbule z cukinia na malym ogniu z odrobina oliwy z oliwek i szczypta soli. Odstawic na chwile, obrac marchewki i pokroic na male kostki. Ugotowac fasole, marchewke i groszek, kazde warzywo maksymalnie 8-9 minut, nastepnie ostudzic pod biezaca zimna woda aby przerwać gotowanie i odcedzic.
W duzej misce ubic jajka, dodac smietane, sól i pieprz i wszystko wymieszac. Dodac cukinie i cebule bez oleju oraz ugotowane warzywa i wszystko dokladnie wymieszac.
Mieszanke warzyw z ciastem wlac do podluznej foremki. Jeśli nie jest ona silikonowa, musimy ja natluscic lub wylozyc papierem do pieczenia. Piec w temp. 180º C przez 40 - 45 minut.
Ciasto mozna podawac zarówno na cieplo, jak i na zimno np. z odrobina sosu pomidorowego.