Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To "ciasto warzywne" ma wiele zalet. Jest to swietny sposób na jedzenie warzyw dla tych, którzy za nimi nie przepadaja. Mozna je przygotowac z wyprzedzeniem i mozna uzyc warzyw, które lubimy najbardziej lub które pozostaly z przygotowania innych potraw. Poniewaz ciasto jest bardzo kolorowe, jest chetnie jedzone równiez przez maluchy.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 57
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 36
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9280
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 57
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 36
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9280
Składniki
Cebule obrac i pokroic w cienkie plasterki, cukinie równiez pokroic w cienkie plastry. Usmazyc cbule z cukinia na malym ogniu z odrobina oliwy z oliwek i szczypta soli. Odstawic na chwile, obrac marchewki i pokroic na male kostki. Ugotowac fasole, marchewke i groszek, kazde warzywo maksymalnie 8-9 minut, nastepnie ostudzic pod biezaca zimna woda aby przerwać gotowanie i odcedzic.
W duzej misce ubic jajka, dodac smietane, sól i pieprz i wszystko wymieszac. Dodac cukinie i cebule bez oleju oraz ugotowane warzywa i wszystko dokladnie wymieszac.
Mieszanke warzyw z ciastem wlac do podluznej foremki. Jeśli nie jest ona silikonowa, musimy ja natluscic lub wylozyc papierem do pieczenia. Piec w temp. 180º C przez 40 - 45 minut.
Ciasto mozna podawac zarówno na cieplo, jak i na zimno np. z odrobina sosu pomidorowego.