Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintna wątróbka"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2776
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2776
Składniki
Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń.
Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku.
Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 3 kwadransach pieczenia posyp ją solą i natrzyj musztardą. Gdy wątróbka przestygnie, pokrój ją w plastry. Podawaj np. z ziemniaczkami.
<strong>Anna Tokarska z Boniewa</strong>Źródło: Super TV