Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintna wątróbka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3295
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 607
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3295
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 607
Składniki
Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń.
Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku.
Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 3 kwadransach pieczenia posyp ją solą i natrzyj musztardą. Gdy wątróbka przestygnie, pokrój ją w plastry. Podawaj np. z ziemniaczkami.
<strong>Anna Tokarska z Boniewa</strong>Źródło: Super TV