Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintna wątróbka"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń.
Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku.
Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 3 kwadransach pieczenia posyp ją solą i natrzyj musztardą. Gdy wątróbka przestygnie, pokrój ją w plastry. Podawaj np. z ziemniaczkami.
<strong>Anna Tokarska z Boniewa</strong>Źródło: Super TV